The ground floor main living space of this beautiful Mount Lawley federation home was a closed in space, sectioned off by internal dividing walls to surround a study area and living space. 

My clients wanted to create a more open plan living / diinng hub where they could connect well with their large back garden area incorperating indoor / outdoor living and dining.

The study / living dividing walls were removed to create more open planned living and a connection with the kitchen area. New limestone flooring was put into the entire space continuing with a seamless connection to the extranl alfresco area.

New doors and windows were put in, a larger door opening was created for new biflding doors to the outside dining space to allow the indoor space to open up to outside. Given that the original design of the house was from the older federation style there was no leveling in the lines of the door and window lintels, this was an opportunity to allow these lines to level up.

New cabinetwork was put in to run from the newly opened up study space through to the living space from a desk level in the study dropping down to a window seat and continuing through to the living to creat a TV unit. This was designed to create a seamless minimal and modern look to contrast the charactor of the original federation style, opening it out and lightening it up,

A new kitchen was put in to reflect the design of all the other cabinetwork, with a return island bench for sitting at and connecting to the opening space.

MT LAWLEY PLAN.jpg
Jen created a subtle link between the living areas with a skilled eye for what really works.
She was very thorough with her detail from the initial designs to the finishing touches.
We have the highest regard for Jen Turner.
— Jane and Eugene Lee
Bar stools by Mater, a great furniture brand who conduct ethical manufacturing processes, found through Design Farm. Copper vessel. desk lamp and chair also through Design Farm.